• Wout Middelman toont de voorlopige opbrengst bij de Holland4ALS 2017

    Jaap van den Broek

Derde Holland4ALS in mei 2018

31-10-2017, 22:00 | Lezersnieuws | Peter Beijer

SOEST - Op 12 oktober vond in de Orangerie bij Paleis Soestdijk de kick-off voor de derde editie van Holland4ALS plaats. In de koninklijke omgeving werd het programma gepresenteerd voor het sportevenement dat op 10 en 11 mei 2018 weer door de stichting wordt georganiseerd.

Wout Middelman bedacht het evenement drie jaar geleden. Wout Middelman: "Wij willen door dit 24-uurs sportevenement zoveel mogelijk geld ophalen voor de aanschaf van hulpmiddelen voor ALS-patiënten. In 2016 en dit jaar hebben wij met respectievelijk twee en zes teams deelgenomen aan het evenement. Vorig jaar bracht de estafette 116.000 euro op. Onze doelstelling is om nu met minimaal 15 teams deel te nemen."

Die 15 teams hebben een flinke uitdaging. In vier disciplines wordt de afstand tussen Groningen en Soest (330 kilometer) overbrugd. Elke sporter legt individueel 0,5 kilometer zwemmend, 75 kilometer fietsend, 15 kilometer hardlopend en 2,5 kilometer kanoënd af. De teamleden wisselen elkaar af. Het is geen wedstrijd. In de vorige edities hebben we gezien dat beleving en verbroedering de boventoon voeren. Het gaat tenslotte om één ding en dat is geld ophalen ten behoeve van hulpmiddelen voor ALS-patiënten!"

Middelman benadrukt dat het sportieve evenement vooral een teamprestatie is. "De individuele afstanden lijken lang. Maar de prestaties worden in estafettevorm gerealiseerd. Teamgenoten wisselen elkaar af en dan valt het allemaal best mee."

Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven op https://holland4als.nl/