• Vlnr Elbert Overduin, Margriet Walraven, Harrie Dijkhuizen en Mirjam Roose

    Laurien Blom Photography

Christen Unie-SGP klaar voor de campagne!

12-02-2018, 09:00 | Lezersnieuws | Clarie Bruijn

Zaterdag 10 februari was de landelijke aftrap van de ChristenUnie-verkiezingscampagne. Ook voor de fractie van de CU-SGP in Soest was dit het moment om formeel af te trappen. Met een doordacht verkiezingsprogramma is de partij naar buiten getreden. De partij zet in op Veiligheid, Gezondheid, Duurzaamheid, Leefbaarheid en Vrijheid. Met dit programma willen we overtuigende invloed uitoefenen op de toekomst van onze gemeente, op de toekomst van onze kinderen, op de toekomst van onze ouders en op jouw toekomst. Dat doen we door vanuit Bijbelse normen en waarden de besluitvorming te beïnvloeden. De slogan waarmee de partijen deze campagne de straat op gaan luidt: Uit Overtuiging! Het refereert aan onze Bijbelse grondslag. Het is ook gekozen omdat we niet willen meewaaien met alle winden. We zullen niet eerder instemmen met een voorstel totdat we ervan overtuigd zijn dat het goed is voor onze inwoners. We hopen daarnaast natuurlijk dat we onze overtuigingen overtuigend neer kunnen zetten en daarmee verandering kunnen brengen, aldus lijsttrekker en fractievoorzitter Harrie Dijkhuizen.

Dijkhuizen mikt op 3 zetels en daarvoor zijn zeer geschikte kandidaten gevonden. In de top vier staan naast Dijkhuizen ook Margriet Walraven (CU), Elbert Overduin (SGP) en Mirjam Roose (CU) op de kandidatenlijst.

De winst die de partijen in 2014 boekten willen ze graag verder uitbouwen. We zijn eerlijk en betrouwbaar. We luisteren naar de samenleving, verdiepen ons in de uitdagingen maar zijn ook realistisch. Maar denken vanuit mogelijkheden en verbinding zoeken binnen onze samenleving brengt ons waar we willen zijn. Daar zijn wij van overtuigd.