• Bibberen voor ALS

    Van der Huchtschool
  • Blokjes ijs in een bad

    Van der Huchtschool
  • Een mooi bedrag bij elkaar gebracht

    Van der Huchtschool

Bijna 5800 euro voor Holland4ALS

17-04-2019, 13:51 | Lezersnieuws | Peter

De 2de Van der Huchtschool rende en bibberde vorige week tijdens de Koningsspelen bijna 5800 euro bij elkaar. De leerlingen van de basisschool deden mee aan de acties Cool4als en Run4Als. Een aantal ouders dook het ijsbad in om vanaf die ludieke locatie het eindbedrag bekend te maken.

Holland4ALS is een initiatief van Stichting zoalsjan. Voor het werven van sponsorgelden organiseert Stichting zoalsjan ook nog andere evenementen. Deelnemers aan Holland4ALS kunnen scholen en bedrijven benaderen met deze andere activiteiten en deze inzetten om sponsorgelden te werven voor Holland4ALS. Zo hebben een aantal ouders dat ook bij de 2de Van der Huchtschool gedaan.

Het doel van Holland4ALS is om veel geld binnen te halen. Geld waarmee hulpmiddelen voor ALS-patiënten worden aangeschaft.

De Holland4ALS challenge gaat op 30 mei van start in Groningen. De finish is 24 uur later op 31 mei in Soest. De deelnemers leggen in estafettevorm elk een afstand van 330 km af in vier disciplines: zwemmen, fietsen, hardlopen en kanoen.