• Ajax wint toernooi bij SO Soest

    Jaap vd Broek
  • Moment tussen AZ en Everton

    Jaap vd Broek

Ajax wint Your Lease U12 Tournament bij SO Soest

03-06-2018, 22:01 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Onder prima omstandigheden werd dit weekend het Your Lease Internationele U12 Tournament bij SO Soest gespeeld. Het werden twee dagen voetbalplezier voor toeschouwers en spelers.

Een prima sfeer, mooi voetbal en volop genieten. De vrijwilligers van SO Soest zorgden ervoor dat het aan niemand iets ontbrak, de vele gastgezinnen zorgden voor een gastvrij onderkomen van de vele voetballers en verder was er hulp van scheidsrechters, barmensen, toernooileiding, EHBO'ers. De voertaal op de Bosstraat-Oost was divers: Naast Nederlands was er ook uit verschillende kelen Vlaams, Waals, Duits, Fins, Zweeds, Japans en Engels te horen. 

Prachtig voetbal was er te zien. De nummer 10 van Anderlecht trok heel veel bekijks. ,,Hebben we de nieuwe Messi aan het werk gezien?" was de veelgehoorde opmerking. Anderlecht wist echter niet tot de finale door te dringen.

De talenten van Ajax en FC Twente speelden op het hoofdveld een spannende eindstrijd. Na de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het scorebord, een stand die ook na twee keer vijf minuten verlenging nog steeds te zien was. De penalty's  werden beter genomen door Ajax, zodat de club uit Amsterdam de toch al volle prijzenkast kon vullen met de eerste prijs van dit prestigeuze toernooi.

De eindstand:

1. Ajax

2. FC Twente

3. PSV

4. Brommaporkarjna

5. AZ

6. Anderlecht

7. Werder Bremen

8. Sparta Rotterdam

9. Genk

10. Kawasaki

11. Borussia Dortmund

12. Helsinki

13. Sparta Praag

14. Everton

15. Haramarby

16. SO Soest