• Eind pose Large team

    Linda de Kruif
  • Large team in actie op de vloer

    Heidi Smits
  • Twirlteam in actie op de vloer

    Heidi Smits

Afsluiting twirl seizoen Show- en Twirlteam Soesterberg

19-12-2017, 10:30 | Lezersnieuws | Heidi Smits

Afgelopen weken stond bij het Show- en Twirlteam Soesterberg de wedstrijden van het Nederlandse Kampioenschap centraal.

Op zaterdag 25 november gingen er 4 solisten naar Hoofddorp voor de voorrondes. De rankinglijst van solisten was langer dan 15 deelnemers, daarom was er door de NBTA een voorronde ingelast. De top 15 mocht na beoordeling van de jury door naar het NK op 16 en 17 december in Almere. Een lange maar spannende dag volgde. Helaas eindigde geen van de solisten bij deze top.

Gabriella van Dijk over haar optreden van die dag; "Het was de eerste keer dat ik met mijn solo op het NK mocht staan, en ik ben blij met het resultaat. Ondanks dat het een enorm lange dag was heb ik het naar mijn zin gehad. Op naar volgend jaar!"

Voor het Runner Up kampioenschap in Almere afgelopen weekend hadden het large team, het twirlteam en duo Iris Timmerman en Gabriella van Dijk zich weten te plaatsen.

Trainsters Linda de Kruif van het large team en Wendy Schouten van het twirlteam hadden de afgelopen weken met hun meiden zich goed voorbereid en de laatste puntjes op de i gezet voor deze belangrijke wedstrijd. Hier hebben zij het hele jaar naar toe gewerkt. Nu moest het eruit komen. Beide teams hebben zaterdag mooie routines op de vloer gezet, hun trainsters waren dan ook trots. Tijdens de prijsuitreiking werd het large team beloond met een 8ste plaats. Het twirlteam behaalde net geen podium plek, zij werden 4de. Op zondag mochten Iris en Gabriella nog een keer de vloer op met hun duo twirling. Dit jaar zijn zij hier mee begonnen, en hadden niet verwacht dat zij al op het NK mochten staan. Hun harde werken werd beloond met een 5de plek van Nederland.

De vereniging is heel erg trots op de meiden en hun trainsters. Begin dit jaar is het stokje overgenomen door nieuwe trainsters Linda en Wendy, en zij hebben alle meiden op het NK gekregen.