Actiemiddag Griftland College levert 25.000 euro op voor Stichting ALS

19-04-2019, 12:06 | Lezersnieuws | Chantal

Maar liefst 25.000 euro is er opgehaald met de actiemiddag GEENLES4ALS op het Griftland College die op 20 maart plaatsvond. Daarmee is de totale opbrengst al meer dan 45.000 euro en is het streefbedrag van 25.000 euro bij de start van het schooljaar al ruimschoots overtroffen. En de teller loopt nog; de opbrengst zal nog hoger worden door het personeelscabaret, diverse sponsorbedragen en individuele donaties.

Het enorme bedrag van 25.000 euro is opgehaald met challenges als Cool4ALS, Kaal4ALS, Run4ALS, Swim4ALS, 0%4ALS, Skippy4ALS, sportprestaties, het spookhuis, slagroomsponzen gooien, lekkernijen bakken, en Games4ALS. Het Griftland College is trots op alle leerlingen, medewerkers, ouders en alle anderen die geholpen en gedoneerd hebben.

GEENLES4ALS is onderdeel van een breed scala aan activiteiten die het Griftland College dit schooljaar organiseert of waaraan het Griftland College deelneemt om zoveel mogelijk geld op te halen voor Holland4ALS. In oktober is er al een deel opgehaald door de leerlingen van de tweede klassen en in maart door medewerkers tijdens een spelletjesmiddag. Vorige week vond er een personeelscabaret plaats, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Holland4ALS. De finale activiteit is de deelname aan de 24-uurs estafette Holland4ALS op donderdag 30 en vrijdag 31 mei. Met een team van maar liefst 38 man, medewerkers en leerlingen, wordt er hard getraind om straks al zwemmend, fietsend, hardlopend en kanoënd 330 kilometer af te leggen in 24 uur van Groningen naar Soest. Het Griftland Holland4ALS-team is te volgen op https://holland4als.zoalsjan.nl/teampage/griftland-college.