• Twaalf uur kaarten bij de klaverjasmarathon van SO Soest

    Peter Beijer

31ste Klaverjasmarathon voor Rob van Logtenstein

06-01-2019, 20:46 | Lezersnieuws | Peter

In 1988 werd de stichting Vrienden van SO Soest opgericht. Doelstelling van deze stichting was om geld op te halen om te komen tot de bouw van een tribune voor de voetbalvereniging SO Soest.

Dat geld kwam er, de tribune ook. De stichting is altijd blijven bestaan. De bestuursleden van het eerste uur zijn inmiddels vervangen. Wat gebleven is, dat is de organisatie van de Klaverjasmarathon door de stichting Vrienden van SO Soest.

Olaf van de Grift en Michel Veldhuizen verwelkomden afgelopen zaterdag 72 klaverjassers. 's Morgens om 10:00 startten de deelnemers aan een kaartmarathon van twaalf uur. Na een halve dag van vele pitten, roem, natten en bovenal plezier werden de punten geteld.

Rob van Logtenstein werd de winnaar van de marathon. Met een eindtotaal van 21.626 punten bleef de winnaar zijn broertje Edwin met slechts vier punten voor. Op 25 punten werd John Butzelaar derde. Rob nam naast de felbegeerde wisselbeker ook een flatscreen mee naar huis.

Volgens de organisatoren gingen alle deelnemers met of zonder prijs met een tevreden gevoel naar huis. In 2020 staan zij weer aan de poort voor de volgende marathon.