Toneelvoorstelling Toneelgroep LEF

04-06-2018, 10:59 | Lezersnieuws | Toine Timmers

Datum:

vrijdag 15 juni 2018, 20:15

Locatie:

Willaertstraat 49
Bibliotheek Idea Soest
Soest

Toneelgroep LEF speelt ?In wankel evenwicht?.

Toneelgroep LEF uit Baarn is druk aan het repeteren met de klassieker van Edward Albee ?In wankel evenwicht?. ?Met dit stuk heeft Albee de Pulizerprijs gewonnen ?zegt Toine Timmers, regisseur van Toneelgroep LEF. ?Zeker geen gemakkelijk stuk, met veel diepgang en mooie dialogen. Elk personage is een meester in het toedekken, het vergeten en het onuitgesproken laten. Dit gegeven, overgoten met een flinke voorraad whisky, zorgt voor hilarische en herkenbare scenes. Het was een beetje een gok om dit stuk te brengen, omdat het veel eist van de spelers, zegt Timmers. Maar tijdens de repetities bleek dat de cast, meer dan perfect, deze rollen aankunnen. Het stuk handelt over het echtpaar Agnes en Tobias, die hun huwelijk maar net op de rit kunnen houden. Met trieste gebeurtenissen uit het verleden, hub melancholieke dochter Julia en Agnes alcoholistische zus, die bij Agnes en Tobias inwoont, is het geen makkelijke opgave om het huwelijk in stand te houden. Als dan, op een avond, de beste vrienden vaan Agnes en Tobias voor de deur staan met een wel heel vreemd verzoek, is de chaos compleet en begint een periode van bekentenissen, die geen bekentenissen zijn en zaken die erg diep verstopt zaten en boven water komen, of toch niet?

?Ik heb voor deze productie een droomcast?, vervolgt Timmers. ?Acteurs die precies de essentie van het stuk weten te raken en dat op een prachtige manier uit spelen. Zij weten als geen ander om het publiek vast te houden tijdens de dialogen en dit op zo?n manier uit te dragen dat het welhaast onmogelijk is om niet geraakt te worden door deze productie?. Toneelgroep LEF is op dit moment bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Twee maal per week word er nu intensief gerepeteerd. ?Fine-tuning is erg belangrijk in deze productie, omdat de kleine bewegingen, het uiterst geraffineerde manier van spelen en de mimische interactie erg belangrijk zijn in ?In wankel evenwicht? zegt Timmers. ?Als ik zie dat, tijdens de repetities, de spelers zo vol overgave en passie bezig zijn met hun spel, dan is dat voor een regisseur prachtig om te zien. Ik heb dan ook alle vertrouwen dat deze productie, net als de vorige wederom een pareltje word?.

De cast bestaat uit: Tobias: Jacco van Sandijk Agnes: Loekie Verhagen Claire: Anne-Linda van der Goot Julia: Rasarani Keilmann Edna: Natalie Ezechiels Harry: Gert Elbers

?In wankel evenwicht? word gebracht op 15 en 16 juni in het theater van Idea-Cult