• Schrijven als blikopener

    Corrie Gramser

Schrijven als blikopener

11-07-2017, 17:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 19 juli 2017, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Soesterbergsestraat 54c, Soest
Boekhandel Van de Ven
Soest

Schrijven helpt om je blik te openen voor de verhalen die in je zitten. Deelnemers van het Schrijfcafé die al vanaf de start meedoen zullen het beamen. Schrijfcoach Corrie nam het de afgelopen bijeenkomst bijna letterlijk. Ze gebruikte conservenblikken als uitgangspunt voor de schrijfopdrachten.

De schrijfcoach verzint telkens iets nieuws om de deelnemers van het Schrijfcafé aan het schrijven te krijgen. Dit keer staat er een rijtje conservenblikken klaar. Stuk voor stuk beplakt met een kleurige tekening van Corneille. Zowel de wikkel als de inhoud van de blikken blijken een rijke bron aan inspiratie. Corneille schilderde veel katten, waardoor een aantal van de geschreven verhalen over katten gaan. De inhoud van de blikken was voor iedereen gelijk: een grote dennenappel. Deze zorgde bij meerdere deelnemers voor een herinnering aan knutselen met oma. Met onder meer vergulde dennenappels voor in de kerstboom.

Bij het Schrijfcafé draait het niet om technisch schrijven. Het accent ligt op het opdiepen van verhalen en herinneringen die in je hoofd zitten. Zonder daarbij te hoeven letten op grammatica of spelling. Een deel van het plezier zit in het ter plekke met elkaar delen van wat er is geschreven. Het is leuk om van elkaar te mogen horen wat de schrijfoefening bij je heeft opgeroepen. Het zijn verhalen met een lach en met een traan.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 19 juli. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.

Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl (06-40155282)