• Verhalen opduiken in de diepzee

    Corrie Gramser

Schrijfcafé bij Van de Ven: verhalen opduiken

04-08-2017, 20:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 16 augustus 2017, 14:00

Locatie:

Soesterbergsestraat 54c, Soest
Boekhandel Van de Ven
Soest

Wie denkt dat hij geen verhalen kan bedenken heeft het mis. We zitten er vol mee. Sommige verhalen drijven aan de oppervlakte, maar de meeste zitten diep verscholen. Weggestopt onder de drukte van alledag. In het Schrijfcafé hebben we ze opgedoken. Er bleken prachtige pareltjes tussen te zitten.

Het Schrijfcafé bij boekhandel Van de Ven stond dit keer in het teken van diepzeeschrijven. Schrijfcoach Corrie maakte gebruik van 'diepzeekaarten' om de deelnemers te helpen de verhalen in zichzelf op te duiken. Het is een inspiratiespel voor schrijvers, jaren geleden ontwikkeld door Wonder-word en Schrijfatelier. Beginnend bij de 'golven', met speelse vragen over het hier en nu, zakten de deelnemers al schrijvend af naar de 'onderstroom', waar gevoelens verscholen liggen. Ook de 'zeebodem' werd omgewoeld, op zoek naar inzichten die daar geworteld zijn. Als laatste mochten ze de 'wolken' boven de zee verkennen. Op zoek naar verhalen die nog in het verschiet liggen.

Groot was de verrassing over de pareltjes van verhalen de mensen wisten op te duiken. Onderdeel van het Schrijfcafé is namelijk dat we de verhalen met elkaar delen, voor wie dat wil, want niets is verplicht. En als er voorgelezen wordt, mag er alleen geluisterd worden, zonder commentaar.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 16 augustus. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.

Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl (06-40155282)