• Landgoed de Paltz

    db

Poëziewandeling de Platz

25-05-2018, 14:13 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 3 juni 2018, 14:00 tot 16:00

Locatie:

De Paltz
Soest

Dichterlijke wandeling over de Paltz Na vele jaren organiseert de Stichting Literaire Activiteiten Soest weer een po?ziewandeling.

Op zondagmiddag 3 juni wordt er gewandeld over Landgoed de Paltz onder begeleiding van de bekende Soester historicus Hans Kruiswijk en bestuursleden van de SLAS. Hans Kruiswijk vertelt onderweg over wat er te beleven en te weten is over dit prachtige landgoed, de bestuursleden lezen passende gedichten voor.

In het verleden waren deze po?ziewandelingen een groot succes, zo werden onder andere Landgoed Pijnenburg (2004) en de Ewijckshoeve (2005) bezocht. In 2002, de tijd dat de heer Raatjes er woonde, werd de Paltz al eens bewandeld door de SLAS. Bij die gelegenheid moesten we maar liefst drie wandelingen organiseren, zo groot was de belangstelling. In 2011 werd het landgoed overgedragen aan het Utrechts Landschap en is het (grotendeels) opengesteld voor het publiek, sinds 2015 is hier het Herman van Veen Arts Center gevestigd. De wandeling start om 14.00 uur, het beginpunt van de wandeling is het bankje bij ?de rode beuk? even v??r de villa. Als u de hoofdingang (bij de witte stenen) aan de Van Weerden Poelmanweg doorloopt of fietst gaat u rechtdoor, richting Herman van Veen Arts Center. Het is vanaf de ingang ongeveer een kwartiertje wandelen. Indien u met de auto komt adviseren wij u te parkeren bij ?De Bergjes? of restaurant ?t Hoogt, beide aan de Van Weerden Poelmanweg.

Het traject is goed begaanbaar, het tempo is aangenaam en de wandeling zal, inclusief pauze voor een versnapering, ongeveer anderhalf tot twee uur duren.

Omdat de groep wandelaars beperkt blijft tot 20 personen adviseren wij u tijdig te reserveren via de theaterkassa van Idea: 035-6095829, www.ideacultuur.nl of www.slas-soest.nl De prijs van de wandeling is ?10,- / ?7,50 SLAS vrienden, inclusief versnapering.