• Pater Moeskroen

  Pater Moeskroen
 • Slagwerkgroep PVO

  Jaap van den Broek
 • PVO

  Jaap van den Broek
 • Oefenen met Pater Moeskroen

  PVO
 • PVO

  Jaap van den Broek

Optreden Pater Moeskroen met muziekvereniging PVO Soest bij Het Landjuweel

20-08-2017, 20:41 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 31 augustus 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

De Blaak , Soest
Gildetent
Soest

Donderdagavond 31 augustus komt Pater Moeskroen naar de gildetent om samen met Muziekvereniging PVO Soest een avond te verzorgen die men niet snel zal vergeten. Omdat het lastig is om op een stoel te blijven zitten bij de muziek van de paters, wordt er ook ruimte gemaakt om te kunnen dansen.

Al dertig jaar is Pater Moeskroen een begrip in menig kroeg, feesttent of festival.

De heren stonden aan de wieg van krakers als 'Joost', 'Laat Maar Waaien', Dansen' en 'Hela Hola'. En wie herinnert zich niet meer 'Roodkapje'?!

Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten wat het herkenbare Moeskroen-geluid maakt! Live is de band een ware feest-sensatie, vol herkenning voor jong en oud.

Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, in clubs en zalen gaat de groep ook jaarlijks de theaters in en is daarin evenzo succesvol. Op het theaterpodium komen de talenten van de vijf multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang.

Pater Moeskroen is:

Bart Swerts - Lead-zang, Gitaar

Vincent van Lent - Blaasinstrumenten, Banjo, Mandoline, zang

Martien van Oostrom - Accordeon, Toetsen, zang

Rolf Rombouts - Bas, zang

Coen Blokx - Drums, percussie, zang

Muziekvereniging PVO Soest neemt al bijna 120 jaar een belangrijke plaats in in het muzikaal- culturele leven van Soest. PVO is uitgegroeid van een fanfare in 1898 tot een vereniging met acht verschillende onderdelen in 2017.

Een greep uit het programma:

Ouverture (Vagabundo), De Eerste Zeereis, Vannacht, Zet de tijd stil, Hela Hola, Roodkapje, We Gaan Nog Niet, Dansen en Laat maar waaien.

De onderdelen van PVO die meedoen zijn: het harmonieorkest, de Eemlander Blaaskapel, Big Band Blow, de Slagwerkgroep, het Studieorkest, Occasional Brass Quintet en het koor PVOcaal.

Kaarten kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar bij Slijterij Stefan Rademaker/ TabAktief de Cirkel (Laanstraat 44 Soest), bij boekhandel van de Ven in Soest-Zuid en via de site www.pvosoest.nl