• Modderdag

    IVN

ModderDAG

12-06-2018, 16:19 | Lezersnieuws | Lia Huijskes

Datum:

vrijdag 29 juni 2018, 14:00 tot 17:00

Locatie:

Vedelaarpad 53
De Veenweide (Kinderboerderij en Duurzaamheidscentrum)
Soest

Op vrijdag 29 juni is het Nationale ModderDag en wordt er wereldwijd door kinderen met modder gespeeld. Ook op kinderboerderij De Veenweide in Soest kunnen kinderen genieten van modder. Van 14.00-17.00u zijn er verschillende activiteiten te beleven. Vies worden is gegarandeerd!

ModderDag is ontstaan om kinderen meer natuurbeleving mee te geven. Kinderen spelen en ervaren twee belangrijke elementen: water en zand (aarde). Deze elementen staan aan de basis van alles wat leeft, samen worden ze modder. Op ModderDag beleef je de modder met al je zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien.

Op de kinderboerderij kun je deze vrijdag heerlijk met modder spelen tijdens de volgende activiteiten: een modderrace, een grabbelton, modderkleien, modderbaden, modder schminken, modder glijden en met je blote voeten door de modder banjeren. Uitgespeeld met modder? Ren dan door de wasstraat waar de sproeiers de modder van je af spoelen.

Vies worden is de bedoeling. Zorg ervoor dat kinderen op ModderDag kleren aan hebben die vies mogen worden en neem eventueel een extra set kleding, zwembroek/badpak en een handdoek mee. Om leuke moddertaartjes te maken mogen kinderen ook hun eigen potten, pannen en vormpjes meenemen.

De activiteiten vinden doorlopend plaats tussen 14.00 en 17.00u. Alle activiteiten zijn gratis. U hoeft zich niet aan te melden voor ModderDag, maar het is leuk als u via onze Facebookpagina laat weten dat u komt.

Adres: Balans, kinderboerderij De Veenweide Vedelaarpad 53 in Soest (wijk Overhees) Telefoon 035-6099255 / 06-10978995 veenweide@stichtingbalans.nl http://www.stichtingbalans.nl/balans/kinderboerderij/ https://www.facebook.com/kinderboerderijdeveenweide