• Schilderen met verwondering

    De Open Hof
  • Ruud Barthlema

    De Open Hof

Kunstexpositie in De Open Hof

16-07-2018, 19:14 | Lezersnieuws | Pieter De Jong

Datum:

zaterdag 21 juli 2018, 10:00 tot 13:00

Locatie:

Veenbesstraat 2
kerk de open hof
Soest

In de lage zaal van de Open Hof worden in deze periode werken getoond, die gemaakt zijn onder leiding van Petra Visser met als thema: ?Schilderen met Verwondering?. Aan de hand van te voren bepaalde thema?s zijn er in clubverband door mensen met dementie en hun naasten schilderijen gemaakt. Juist omdat er niet echt les gegeven wordt, maar het meer een schilderclub is, kunnen de mensen met dementie onder begeleiding door een ervaren begeleider en gastvrouw, meedoen. Buiten de kaders denken en loslaten, maakt dat de deelnemers zich durven te laten gaan en zich verwonderen over wat water en verf kunnen doen zonder een vooropgesteld plan na te streven. Vandaar schilderen met verwondering. Er wordt geschilderd met aquarelverf op aquarelpapier dat 80% katoen bevat. Per avond ??n of twee schilderwerken die dan ook in ??n avond voltooid zijn. Het materiaal is aanwezig en hoeft niet door de deelnemers van de club meegenomen te worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Visser 06- 407 615 44 of stuur een e-mail naar ph-visser@ziggo.nl.

In de Kerkzaal exposeert Ruud Barthlema zijn schilderijen. Kleurige abstracte figuratieve werken in acryl op mdf-panelen. Ruud is naast kunstschilder ook beeldhouwer, dichter, mysticus en reisleider. Voor zijn schilderkunst vormen po?zie en literatuur een belangrijke bron van inspiratie. Via het werk van de joodse denker Martin Buber kwam hij al tijdens zijn studietijd in aanraking met de joods mystieke tradities van het Chassidisme. Deze ontmoeting ontsloot een onuitputtelijk reservoir van beelden. Zo ontstonden in de achterliggende jaren series tekeningen, etsen en schilderijen rond b.v. de mystieke betekenis van de Hebreeuwse letters of Buber?s Chassidische vertellingen. In opdracht van de KRO televisie werd een moderne kruisweg geschilderd, die door het Bijbels Museum in Amsterdam werd aangekocht, evenals een serie van vijf schilderijen rond de beginzinnen van de eerst vijf Bijbelboeken.

Beide exposities worden van harte aanbevolen!

Openingstijden: zondags voor en na de kerkdienst; dinsdags- en donderdagsochtends van 10.30 - 12.30 uur en elke derde zaterdagochtend van de maand van 10.00 - 13.00 uur Op zaterdag 21 juli wordt de expositie om 11.00 uur met een hapje en een drankje geopend. U bent van harte uitgenodigd!