• Kunst maakt blij, gezond en slim

    Picsabay

Kunst maakt blij, gezond én slim: een beter goed voornemen bestaat er niet!

11-01-2018, 18:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 11 januari 2018, 14:31 tot vrijdag 13 juli 2018, 14:31

Locatie:

Willaertstraat 49, Soest
KunstenCentrum Idea
Soest

Weer volop goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wist u dat dans, theater, muziek en beeldende kunsten plezier geven, blij, gezond én slim maken? Door te dansen, muziek te maken of op het toneel te staan zijn jongeren zekerder, kinderen slimmer en kleuters socialer. Van schilderen, musiceren of acteren worden mensen met een beperking blijer, volwassenen relaxter en voelen senioren zich jonger. En zo zijn er nog veel meer wetenschappelijk bewezen feiten, waar we 'gewoonweg' niet omheen kunnen. Bewezen onderzoeksresultaten die stuk voor stuk roepen hoe goed, hoe positief kunst en cultuur is voor ons mensen. Wat betreft gezondheid, persoonlijke groei en ontwikkeling. Een beter voornemen dan het volgen van een leuke cursus bestaat er dus eigenlijk niet!

Talenten ontdekken en ontwikkelen bij KunstenCentrum Idea

Met spelletjes, liedjes, boekjes en muziek kunnen kinderen niet stil blijven zitten en gaan ze als vanzelf dansen. Dreumesdans (1,5-3 jaar) zijn actieve lessen voor (groot)ouder en kind waarin plezier voorop staat. En bij KunstenCentrum Idea vinden wij dat in iedereen een creatieve geest schuilt! Tijdens de korte zaterdagcursus Maak je eigen servies ervaart u hoe fantastisch het is om gerechten te serveren uit eigengemaakte borden. Doordat de randen niet strak rond zijn, geeft het uw servies een totaal andere uitstraling dan alle basic serviezen die je vaak in winkels ziet. En door de kleuren worden ze helemaal bijzonder.

Instromen in een aantal lopende cursussen is vaak nog mogelijk tegen een gereduceerd cursusbedrag. Informeer bij de cursusadministratie naar de mogelijkheden: 035 609 58 39 (dinsdag t/m donderdag 13.00-17.00 uur) of via cursus@ideacultuur.nl.