IVN-cursus moestuinieren voor beginners

08-02-2018, 21:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 10 maart 2018, 10:00 tot zaterdag 28 april 2018, 12:30

Locatie:

Vedelaarpad 53, Soest
Kinderboerderij de Veenweide
Soest

Wil jij dit voorjaar aan de slag met een moestuin in je tuin of op je balkon? Volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners in Soest. In het kader van de landelijke Moestuincampagne van IVN Natuureducatie worden er op verschillende plekken in het land cursussen gegeven. Met deze campagne wil IVN mensen stimuleren om naar buiten te gaan om zo de natuur dichtbij huis te beleven.

Je wilt graag aan de slag met een eigen moestuin, maar je weet niet hoe te beginnen. Klinkt bekend? De cursus Moestuinieren biedt handvatten voor het starten van je moestuin. IVN-afdeling Eemland geeft deze cursus waarbij je stap voor stap leert hoe je van jouw moestuin een succes kunt maken. Zo ga je aan de slag met jouw tuinplan en krijg je praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases. De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten op zaterdagmorgen 10 maart, 31 maart en 28 april. Tijd: van 10.00 tot 12.30 uur. Locatie: Kinderboerderij de Veenweide aan het Vedelaarpad in Soest. Er wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd van €10,- p.p. Tijdens de cursus ontvang je het boek 'Stap voor stap moestuinieren'. Meer informatie vind je op www.EetbaarSoest.nl.

Zin om mee te doen? Aanmelden doe je via een email naar duurzaamheid@ivn-eemland.nl. Vermeld s.v.p. je voor- en achternaam, je volledige adres en telefoonnummer en of je wel of geen ervaring hebt met moestuinieren. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Haal meer uit je moestuin met IVN

IVN'ers helpen mensen met moestuinieren door het geven van cursussen maar ook door praktische tips aan te reiken via de website. Je vindt hier onder andere een Moestuinkalender waarin je precies kunt zien wanneer je moet zaaien, verpotten en oogsten. Wil je weten hoe je meer uit je moestuin kunt halen? Ga naar www.ivn.nl/moestuintje.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema's: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!