• Bij Herenboeren draait het om samen duurzaam voedsel produceren. En consumeren natuurlijk.

    Frank van Geffen

Informatieavond over duurzaam voedsel

25-05-2018, 20:45 | Lezersnieuws | Frank van Geffen

Datum:

dinsdag 12 juni 2018, 20:00 tot 21:30

Locatie:

Julianalaan 19a
Julianakerk
Soest

Steeds meer enthousiasme voor Herenboeren Soest

Op dinsdag 12 juni a.s. houdt Herenboeren Soest e.o. weer een informatieavond. De vraag naar gezond en duurzaam voedsel van dichtbij is groot, zo merken de kartrekkers van dit initiatief. Wie alles wil weten over natuurinclusief boeren dicht bij huis, samen met anderen zonder zelf te moeten zaaien, maaien en oogsten, kan op 12 juni terecht in de Julianakerk, Julianalaan 19a in Soest. De avond duurt van 20.00 tot 21.30 uur, inlopen kan vanaf 19.30 uur.

In de afgelopen maanden gaven steeds meer mensen te kennen zeer ge?nteresseerd te zijn in het idee van een ?eigen? Herenboerderij in Soest. Op een stuk land van zo?n 20 hectare, werkt een boer in loondienst van de co?peratie die de leden van Herenboeren Soest samen vormen. Op deze boerderij (geen gebouw, alleen maar land) gaat het om een kleinschalig gemengd bedrijf. De mest van de kippen, varkens en koeien wordt gebruikt om de bodem te verrijken waarop groenten en fruit geteeld worden. Leden van de co?peratie halen eens in de week hun groenten, fruit, eieren en vlees op.

Inmiddels hebben de Soester Herenboeren de hele gemeente in kaart gebracht, wat geschikte grond betreft. Met eigenaren van diverse percelen voeren ze overleg. Soest blijkt veel locaties te hebben waarop een Herenboerderij mogelijk is. Herenboeren Soest hoopt na deze zomer uit die locaties een keus te kunnen maken, zodat in 2019 de Herenboerderij daadwerkelijk van start gaat.