• Target Sprint

    eigen

Hardlopen en Schieten Target Sprint zaterdag 2 september 2017 tijdens Landjuweel in Soest

09-08-2017, 17:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 2 september 2017, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Ferdinand Huycklaan 5a, Soest
Gilde terrein de Blaak
Soest

op zaterdag 2 september wordt op het Gilde terrein tijdens het Landjuweel in Soest een open Target Sprint wedstrijd georganiseerd.

Iedereen die kan hardlopen en interesse heeft in de schietsport is van harte welkom om deze nieuwe sport die getipt wordt als Olympische onderdeel eens uit te proberen.

De Target Sprint is een uitdagende combinatie van hardlopen en schieten. Bij het hardlopen komt het aan op kracht en uithoudingsvermogen en bij het schieten komt het aan op concentratievermogen en zelfdiscipline. De sporter loopt in totaal 1.200 meter, een afstand die wordt onderbroken door twee schietmomenten (staande houding). De sporter moet dus helemaal buiten adem proberen zo rustig mogelijk het luchtgeweer vast te houden. Juist deze onnatuurlijke combinatie maakt deze sport zo interessant voor deelname en bezienswaardig voor de toeschouwers.

Het doel is om in een zo snel mogelijke tijd een bepaalde afstand af te leggen, waarbij de afstand onderbroken wordt door het schieten. In iedere schietronde moet de sporter vijf klapschijven (klepjes) proberen te raken. Als het klepje geraakt is valt dit om, zodat de treffer voor iedereen duidelijk zichtbaar is.

In tegenstelling tot de meer bekende (wintersportdiscipline) Winterbiatlon waar de sporter het geweer meeneemt en op de langlauf-latten staat, is dat bij de discipline Target Sprint niet het geval. De sporter laat het luchtgeweer bij het schietpunt in een wapenrek achter en gaat rennend verder.

Eigenschappen van Target Sprint:

Afstand totaal 1.200 meter

Afstand rondes 400 meter

Aantal schoten 10

Aantal keer schieten 2

Schietvereniging Baarn & Omstreken en AV Pijnenburg organiseren deze open wedstrijd Target Sprint.

Inschrijven kunt U tot 28 augustus op http://schietverenigingbaarn.nl/Targetsprint/