Er is plaats bij de Pilatesgroepen van Ontmoetingscentrum De Klarinet.

07-02-2018, 13:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 13 februari 2018, 09:00 tot 12:00

Locatie:

Klarinet 39, Soest
Ontmoetingscentrum De Klarinet
Soest

Ontmoetingscentrum De Klarinet:

Pilates op een matje of op en rond de stoel.

Beetje stijf, beetje kraken en piepen? Kun je nog goed omkijken als op je fiets door Soest rijdt? Wie herkent het niet, als je een 50-, 60-, 70-plusser bent? Dat lenige jonge lijf, waar is het gebleven? Nou, gewoon ouder geworden, met alles wat daarbij komt kijken. Je kunt niet alles aanpakken wat er met ouder worden zo maar meekomt, maar er zijn mogelijkheden! Een van die mogelijkheden is: je spieren versterken met de oefeningen van Pilates. Een methode waarbij je niet bezig bent met allerlei apparaten. Het enige dat je nodig hebt, is een matje. Je doet oefeningen op een rustige manier, onder deskundige begeleiding met een muziekje op de achtergrond. Ze lijken zo simpel, dat je je afvraagt of ze wel iets voor je stramme lijf doen! Maar daarin vergis je je. Je zult het al merken na de eerste keer, dat je meedoet: spierpijn! Dan heb je goed je best gedaan. De oefeningen die je in de les doet, kun je thuis ook doen. Aanbevolen zelfs. En na verloop van tijd ga je merken dat die op het oog simpele oefeningen echt iets voor je doen. Je wordt zekerder met bewegingen, waar je voorheen moeite mee had. De spieren van je romp doen weer, waar ze voor zijn bedoeld: je bent veel beter in balans. Door de rustige manier van oefenen, word je ook vaak wat rustiger "in je hoofd", een niet te onderschatten bijkomend voordeel!

Als wat lastiger voor je wordt om te liggen op een matje, kun je ook op de stoel zitten en een grote variatie in oefeningen doen! Daar is een aparte groep voor.

Er zijn drie Pilatesgroepen op dinsdagmorgen:

Matjes van 9-9.55, in deze groep kunnen nog 5 deelnemers terecht.

Matjes van 10-10.55, hier is nog plek voor 2.

Op en rond de stoel 11-11.55, deze groep is vol, maar meld u zich vooral aan. U komt dan op een wachtlijst, maar de verwachting is dat de groep op korte termijn gesplitst gaat worden zodat er voor iedereen plaats is.

Kosten: € 135,00 voor 30 lessen. U betaalt naar verhouding omdat het seizoen al loopt.

Kledingadvies: makkelijk zittende kleding, dunne schoentjes met een stroeve zool of huissokken met nopjes eronder.

Voor meer informatie en inschrijven kun je van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 15.00 uur terecht bij Hanny de Wit of Kiki de Boer, sociaal werkers bij de SWOS. Tevens kunt u zich bij hen aanmelden als u vrijblijvend een proefles wilt volgen. Telefoonnummer 035-6023139, mail deklarinet@swos.nl