• Tomorrow: film over duurzaamheidsinitiatieven wereldwijd

    promotiefoto bij de film

Energie Actief Soest en Filmhuis Artishock vertonen 'Tomorrow': zoektocht naar een duurzame toekomst

29-09-2017, 12:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 8 oktober 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Steenhoffstraat 46a, Soest
Filmhuis Artishock
Soest

Burgerinitiatief Energie Actief Soest en Filmhuis Artishock organiseren tezamen met Stichting Soest Duurzaam, rondom de Dag van de Duurzaamheid (10-10-2017) twee filmavonden met nagesprek over de weg naar een duurzame toekomst. Geen 'rampenscenario's', maar voorbeelden van wereldwijde initiatieven van mensen die werken aan een duurzame toekomst. Op de zondagavonden 8 en 15 oktober vertonen we de film 'Tomorrow' en kunnen de aanwezigen na afloop in gesprek met op duurzaamheidsgebied actieve inwoners van Soest.

De film 'Tomorrow' is een met een Cesar (de 'Franse Oscar') bekroonde documentaire, die (wereldwijd) initiatieven laat zien 'op weg naar een duurzame samenleving'. 'Tomorrow' kijkt achtereenvolgens naar de thema's voedsel, energie, economie, democratie en onderwijs. Meer informatie over de film vindt u op de website van Artishock.

'Tomorrow' duurt in totaal twee uur en biedt inspirerende handvatten voor een gesprek niet alleen over een duurzame toekomst van de aarde maar juist hoe gewone burgers daar een bijdrage aan zouden kunnen leveren. Daarom hebben we ervoor gekozen de film op twee opeenvolgende zondagavonden te laten zien. Per avond duurt de film dan ongeveer een uur.

Na afloop zullen enthousiaste duurzame doeners uit Soest de aftrap geven voor een gesprek over de vraag welke in de film getoonde initiatieven bestaande activiteiten Soest kunnen inspireren, welke ideeën hier een kans maken en wat er moet gebeuren om die ideeën te realiseren? Dat gebeurt onder het genot van een drankje en een hapje. Meer informatie over het programma vindt u op de website van Energie Actief Soest. Het programma van beide avonden vindt u ook verderop in dit persbericht.

Kerngegevens:

Wat? Film 'Tomorrow' en nagesprek met actieve doeners uit Soest

Waar? Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest

Door wie? Energie Actief Soest, Artishock en Stichting Soest Duurzaam

Wanneer?

• Zondag 8 oktober over voedsel en energie

• Zondag 15 oktober over economie, democratie en onderwijs

Kosten? € 7,50 per avond, passe partout (twee avonden) € 12,50.

Reserveren? Via de website van Artishock: http://www.artishock-soest.nl/reserveren.

• Bij het nagesprek is er voor de aanwezigen een drankje en er zijn hapjes gemaakt van producten van Het Derde Erf in Soest.

Meer informatie? http://www.energieactiefsoest.nl/tomorrow.html