• themabijeenkomst Uw Mantelzorg Café

    A. Minkema

'Durf te vragen' in Uw Mantelzorg Café

25-05-2018, 15:41 | Lezersnieuws | Amanda Minkema

Datum:

woensdag 6 juni 2018, 13:30 tot 15:00

Locatie:

Koninginnelaan 6
Uw Gemakshuis
Soest

Op woensdagmiddag 6 juni 2018 gaat de themabijeenkomst van Uw Mantelzorg Caf? in Soest over ?Durf te Vragen?. Een workshop voor mantelzorgers over vraagverlegenheid. Niet iedereen vindt het makkelijk om hulp te vragen. Met elkaar praten over wat het voor mantelzorgers moeilijk maakt om (tijdig) hulp in te schakelen en welke drempels daarin worden gevoeld. Met elkaar ervaren hoe we anders om kunnen gaan met onze terughoudendheid en wat ons kan helpen om te durven vragen. Inloop 13.00 uur, start 13.30 uur tot 15.00 uur in Uw Gemakshuis, Koninginnelaan 6 in Soest. Deelname is gratis.

Mantelzorgers bieden hulp en zorg aan een hulpbehoevende uit de directe sociale omgeving. Mantelzorg is dus onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Voorbeelden: je partner wordt ziek, je kind krijgt een ongeluk, je ouders hebben steeds meer hulp nodig vanwege het ouder worden. Zorgen voor een naaste geeft vaak veel voldoening. Tegelijkertijd komt er veel op mantelzorgers af. Het kost tijd en energie om de benodigde zorg te verlenen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven. Dat geldt voor mantelzorgers van alle leeftijden!

Kun je wel wat steun gebruiken maar vind je het lastig om toch om hulp te vragen? Kom naar de themabijeenkomst hierover op woensdag 6 juni 2018 in Uw Gemakshuis, Koninginnelaan 6 in Soest.