• Amaris Schoonoord in Soest - Boekweitland 103

    Amaris Zorggroep

Blijf-op-de-been markt voor senioren in Schoonoord

29-01-2018, 12:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 6 februari 2018, 10:00 tot 12:30

Locatie:

Boekweitland 103, Soest
Amaris Schoonoord
Soest

Soest - Amaris Schoonoord organiseert op dinsdag 6 februari a.s. van 10.00 tot 12.30 uur een blijf-op-de-been markt voor senioren in de wijk. U kunt deze ochtend deelnemen aan diverse testjes en informatie inwinnen om de kans op een val verkleinen.

In Nederland valt iedere 5 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. Naarmate we ouder worden, verandert onze lichamelijke vitaliteit, niet alles gaat meer zoals vroeger en de kans op een val kan toenemen. Gelukkig kunt u heel veel doen om zo lang mogelijk vitaal te blijven en de kans op een val te verkleinen.

Hoe kunt u een val voorkomen?

Tijdens de Blijf-op-de-been markt kunt zich laten informeren over factoren die een rol spelen bij valincidenten. Een fysiotherapeut brengt uw valrisico in kaart, u kunt uw ogen laten opmeten en uw rollator of stok laten controleren. Ook is er een ergotherapeut aanwezig die u kan adviseren over aanpassingen in huis. En u kunt deelnemen aan een informatieve valpreventiequiz waarbij u meer leert over vallen en hoe u dit kunt voorkomen.

De Blijf-op-de-been markt wordt mogelijk gemaakt met medewerking van de behandelaars van het Amaris Behandelcentrum, opticiens van Stoffer Optiek en de experts van FullMobility.

Kom vrijblijvend langs bij Amaris Schoonoord (Boekweitland 103 in Soest) en werk aan uw vitaliteit!