Avondmuziek

14-05-2018, 21:17 | Lezersnieuws | AGC Kniest

Datum:

zondag 3 juni 2018, 19:00

Locatie:

Torenstraat 1
De Oude Kerk Soest
Soest

?Tafelmusik? in de Oude Kerk van Soest

Zondag 3 juni 2018 aanvang 19.00 uur

De Oude Kerk in Soest is een historisch kerkgebouw met een bijzondere akoestiek. De klankruimte van de kerk leent zich uitstekend voor een aansprekende beleving van muziek en taal. Dat maakt deze kerk tot een vindplaats van spiritualiteit. Regelmatig zijn er ?Avondmuzieken?, vieringen van een klein uur waarin klassieke muziek en literaire po?zie centraal staan.

Op zondagavond 3 juni brengen Gonny van der Maten (orgel), Esther van der Ploeg (hobo) en Berdien Machiels (fagot) achttiende-eeuwse ?Tafelmusik? ten gehore. Van amuse tot caf? et digestive worden vijf muzikale gangen gepresenteerd. Op het menu staan Sonates van C.Ph.E. Bach en G.F. Telemann, naast werk van Storace, Prokovjev en Haydn. Kees Bregman legt daar teksten van hedendaagse dichters naast. Zo gaan klassieke muziek en moderne po?zie een bijzonder zinsverband aan. Het thema ?Tafelmusik? legt verband tussen dineren en musiceren. Gaat het niet om ?voeding? voor ziel ?n lichaam?! Het belooft een goed uur te worden, vrolijk, smaakvol en verzadigend als een zomeravondmaaltijd.

De Avondmuziek staat open voor ieder die uit is op een zinvol moment op de zondagavond en zich wil laten aanspreken door muziek en taal in het eeuwenoude kerkgebouw. Aanvang 19.00 uur. De toegang is vrij; na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer info: www.oudekerksoest.nl