• Hedwig Verhage van Verhage Orthopedie.

    Eigen foto

De Specialist: Verbeter je leef- en beweeg kwaliteit

SOEST Even een korte introductie. Ik ben Hedwig Verhage van Verhage orthopedie. Ik vertel jullie in deze rubriek hoe wij spier-, pees- en botklachten aanpakken waardoor de kwaliteit van bewegen aanzienlijke sprongen vooruit maakt. Samen met mijn collega's werken we in een fijne ongedwongen sfeer aan verbetering van leef- en beweegkwaliteit met betrekking tot ieder mens.

Wij zijn tevreden wanneer je bijvoorbeeld met op maat gemaakte zooltjes geen knie- of voetklachten meer hebt, of wanneer je bij de dagelijkse dingen met een knie- of handbrace langer en beter kunt functioneren. Vandaag wil ik jullie iets meer vertellen over hielspoorklachten en onze aanpak. Maar eerst het volgende omdat de persoonlijke noot bij ons telt.

TEVREDEN CLIËNT Vrijdagochtend tien uur ging het gebeuren, spanning en sensatie! Ik moest van mezelf klaar zitten met laptop, mobiel en vaste pc om kaarten te scoren voor één kort moment in juni. Het 'broker' gevoel kwam even boven. Om kwart over tien was het moment van euforie daar en waren de concertkaarten, waar ik voor klaar zat, gescoord. Eigenlijk geeft het scoren van concert kaarten bijna net zo'n euforisch gevoel als het 'scoren' van een tevreden cliënt, het stellen van een juiste functioneringsdiagnose en het begeleiden van de juiste stap naar verbetering. Dit is Verhage orthopedie, welkom!

LUISTEREND OOR Functioneringsdiagnoses staan bij ons hoog aangeschreven. Het is belangrijk dat je de juiste behandelaar treft die samen met jou een plan van aanpak maakt. Door te luisteren - wat is de klacht, wat zijn de behoeftes en hoe is het beweegpatroon - kan er een plan gemaakt worden. Dit hoeft zéker niet ingewikkeld te zijn maar met een goed gevoel voor jou.

HIELSPOORKLACHT Een pijnlijk stekende hiel of voet, waarschijnlijk een hielspoor (ontsteking van het peesblad onder de voet). Je loopt hier al een aantal weken of misschien zelfs maanden mee. Dit gaat meestal niet vanzelf weg, hielspoor is hardnekkig en pijnlijk. Wij nemen deze klacht dan ook zeer serieus en maken samen met jou een plan van aanpak. Dit kan zijn met op maat gemaakte zooltjes, waarmee je het peesblad ontlast en daardoor een ander looppatroon aanneemt wat de genezing stimuleert en kans op herhaling verminderd. Ook zijn er behandelingen voor de nacht. Bijvoorbeeld met een DENS, dit is een brace die de voet en dus het peesblad in één stand houdt. Het voordeel hiervan is dat je zowel dag als nacht werkt aan herstel. En je eerste stappen die je zet als je uit bed komt zullen hierdoor ook niet zo heel erg pijnlijk meer zijn als zonder DENS. Het peesblad staat al een hele nacht in de juiste stand en hoeft niet meer gerekt te worden bij het opstaan. Het rekken van het peesblad veroorzaakt namelijk veel pijn, de vezels van het peesblad worden dan in ontstoken toestand weer uit elkaar getrokken.
Meer informatie: tel. (035) 5885220 of www.verhage-orthopedie.nl.