Columns

Columnist:

Soest In Stukjes

Prins Bernhardlaan

Achteraf is het best lachen met juffrouw Van Arkel van de eerste en tweede klas op de lagere school. In werkelijkheid lach je natuurlijk niet. En zeker niet om de genoemde juffrouw. Voor je het weet laat ze je tot het donker schoolblijven. Dat scheelt haar helemaal niets.

Columnist:

Soest In Stukjes

Van Weedestraat

Hoe kan een mens nu woorden krijgen met meneer Smit, in de volksmond Smitje genoemd? Meneer Smit, eigenaar van de tabak- en tijdschriftenzaak op stand, is in zijn smetteloze blazer de voorkomendheid zelf. Onenigheid met zo'n gentleman grenst aan het onmogelijke. Mij lukt het.

Columnist:

Soest In Stukjes

Van Weedestraat

Koud is moeder overleden en waar sta ik? Ik sta bij De Gouden Snaar, bij meneer Meeder. Natuurlijk praten we een paar momenten over moeder, maar stilaan verschuift het gespreksonderwerp naar de techniek, ofwel naar de muziek. Heel logisch.

Columnist:

Soest In Stukjes

Amsterdamsestraatweg

Uitgenomen worden door de kinderen. Mooier is er toch niet? Dat zo'n belofte met gemak een jaar of zes oud is maakt niets uit. En dat je diezelfde kinderen er ook nog een paar maal voorzichtig aan moet herinneren is meer dan logisch.

Columnist:

Soest In Stukjes

Stadhouderslaan

O ja, en dan hebben ook nog die David. Open en bloot staat het beeld hier in de stad naast mijn traplift of hij nooit weg is geweest. Soms heeft hij ook nog mijn pet op. Iedereen zegt dat David mijn pet bijzonder leuk staat, nou en dan ben je snel uitgepraat. Of ik David zelf heb aangeschaft?

Evan blaast door Amerika

SOEST Evan Jaarsveld (16) bracht zijn zomervakantie op een bijzondere manier door. Hij maakte een tour door vijf Amerikaanse staten met Drum & Bugle Corps Jubal uit Dordrecht. Het corps nam daar deel aan de Drum Corps International Championships, iets wat daar enorm leeft.

Columnist:

Soest In Stukjes

Stadhouderslaan

Het is ochtend en ik lig op bed. Ik open alvast een oog en zie een schim. Voor de zekerheid open ik nog een oog. Ik heb er tenslotte twee. Ik zie het nu duidelijker: de schim is Anna, mijn vrouw. In een witte overall draait ze zich een paar keer in de spiegel om.

Columnist:

Soest In Stukjes

De Eng

Dan staat mijn oudste zoon met een echt kuiken in zijn handjes. Je denkt: rustig blijven. Het is onze eerste Spaanse vakantie, het is gezellig druk op de markt en je wil dat zo houden, dus je zet het kuiken terug in de grote doos bij een stuk of veertig soortgenoten.

Columnist:

Soest In Stukjes

Oranjelaan

En de paleisauto rijdt maar af en aan naar het zwembad te Hilversum. En de beroemde zwemcoach Jan Stender wacht zogenaamd geduldig tot ik me eindelijk heb uitgekleed, zodat hij zogenaamd met zijn les kan beginnen. En ik? Ik doe maar, wanneer ik maar niet te veel van het zwemwater drink.

Pagina's