Columns

Columnist:

Soest In Stukjes

Oranjelaan

In de straatjes naar het Hilversumse centrum heeft niemand gelukkig last van mijn zwembadwinden. Ook ben ik blij dat zo'n paleisauto me niet naar huis brengt. Door mijn zwembadwinden word ik er vast en zeker onmiddellijk uitgezet.

Columnist:

Soest In Stukjes

Oranjelaan

Wanneer je goed luistert hoor je Werner uit Duitsland al vanaf de hoek van de Nassaulaan aankomen. Zijn motor jankt niet zoals de rode Jawa van oom Jan uit Haarlem en pruttelt evenmin zo kinderachtig als de motor van de jongen die een paar huizen verder op de laan woont.

Columnist:

Soest In Stukjes

Regentesselaan

Dit is een opschepperig stukje, lees maar. Het zit namelijk zo: Petra waarbij ik te Amersfoort in de klas zit, woont ook in Soest en dat is bijzonder. Wij zijn de enige die is Soest wonen.

Columnist:

Soest In Stukjes

Amsterdamsestraatweg

Ik ben een jaar of tien. Negen jaar kan ook, een jaartje meer of minder maakt voor sommige herinneringen weinig meer uit. Het is woensdagmiddag en ik heb zin in vakantie. En weer niet eentje met moeder, want dat weet ik nu wel. Van dat Duitse moffengedoe word ik ook gek.

Columnist:

Soest In Stukjes

Van Weedestraat

Moeder slikt een paar keer wanneer ze mijn slechte nieuws hoort. Daarna loopt ze snel naar de gang, rechtstreeks naar de kapstok en trekt dan al lopend in de richting van de keukendeur haar regenjas aan.

Columnist:

Soest In Stukjes

Stadhouderslaan

'Zou die lantaarnpaal nog in de tuin staan?' is de vraag van Maartje mijn dochter, als we langs het huis komen waar we twintig jaar hebben gewoond.

Columnist:

Soest In Stukjes

Noorderweg

Nee, er is geen brand. O, en waarom wordt er dan onder aan de trap hard geroepen, zeg maar geschreeuwd? Omdat Marco, het buurjongetje van de overkant, nieuwe schoenen van de Trappenberg heeft gekregen? Schoenen die letterlijk oplichten wanneer Marco zijn voet neerzet zoals het hoort?

Pagina's