• Eempers

Voormalige garage Plekkepoel gekraakt

SOESTERBERG Krakers hebben vrijdag bezit genomen van garage Plekkepoel in Soesterberg. De garage, die aan de parallelweg van de Amersfoortsestraat staat, stond sinds begin vorig jaar leeg. Met busjes hebben de krakers spullen aangevoerd. 

Het bedrijfspand zal, net als woningen en panden in de omgeving, worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Het garagebedrijf annex showroom, carshop en servicestation was sinds 1976 gevestigd aan wat nu de ventweg van de Amersfoortsestraat is, langs de overkluizing. Het is destijds aangekocht door de gemeente en maakt deel uit van een gebied met voormalig Securitas en de BMU-groep langs de Amersfoortsestraat, grenzend aan het nieuwe dorpspark. Het is de bedoeling dat dit gebied wordt getransformeerd tot woonbestemming met onder meer appartementengebouwen. Als de bestaande bedrijven weggaan, mogen er woningen voor terugkomen. De gemeente maakt het planologisch klaar, de markt moet zelf de ontwikkeling ter hand nemen.

In hoeverre de actie van de krakers het begin van uitvoering van de plannen in de weg zit, is niet duidelijk. Dat het pand al zo lang leeg staat zonder een spoor van planuitvoering is mede het gevolg van milieumaatregelen die genomen moeten worden in verband met vervuiling van de grond. 

,,Wij hebben contact opgenomen met de gemeente en willen graag een bruikleenovereenkomst aangaan voor het gebruiken van het pand. Onze intentie is het geven van een tijdelijke invulling aan deze anders leegstaande ruimte. Wanneer de plannen gerealiseerd kunnen worden, maken wij hier graag plaats voor. Hiermee gaan wij er van uit dat het duidelijk is dat wij de ontwikkelingsplannen in dit gebied niet in de weg willen zitten", laten de krakers weten.