• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Flatgebouw ontruimd door gaslek

SOEST Een deel van een tien verdiepingen hoog flatgebouw aan de Veenbesstraat is woensdagmorgen ontruimd in verband met een gaslek. De brandweer haalde tientallen bewoners uit huis, omdat het trappenhuis zich vulde met gas. Nadat de toevoer was afgesloten en het trappenhuis was geventileerd, mochten de bewoners na het middaguur terug naar hun woning.

Het lek werd veroorzaakt door een medewerker van het bedrijf dat in het flatgebouw werkzaamheden uitvoert. Tijdens het werken met een diamantboor in een bergruimte raakte hij de gasleiding. Hij had de tegenwoordigheid van geest om de boor niet terug te trekken maar in het gat te laten zitten, zodat de uitstroom beperkt bleef.

Niettemin hing er bij aankomst van de brandweer zelfs buiten al een sterke gaslucht. Daarom werd een groot gebied afgezet. De eerste maatregel was het evacueren van de bewoners. Nadat één van de toevoeren was afgesloten, namen medewerkers van netbeheerder Stedin de vervolgstappen om ene eind aan de lekkage te maken. Het betekende wel dat de flatbewoners zonder gas kwamen te zitten tot het moment dat het lek definitief was gedicht.

Daarna kon de brandweer die bij het incident gebruik moest maken van ademluchtapparatuur beginnen met het ventileren van het gebouw, waarna de bewoners weer naar huis konden.