• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Vrouw bekneld in auto na aanrijding met boom

SOEST Vermoedelijk doordat zij onwel werd, is een automobiliste woensdagmiddag de controle over de auto kwijtgeraakt en frontaal tegen een boom gebotst. Snellere hulpverlening had zij niet kunnen verwachten: de boom staat in de tuin van de huisartsenpost De Bundeling aan de Schoutenkampweg. Een arts was dan ook direct ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Niettemin duurde het een uur en een kwartier voordat zij door de brandweer kon worden bevrijd.

De vrouw kwam uit de Seminariohof en wilde linksaf de Schoutenkampweg oprijden. Daarbij kreeg ze waarschijnlijk een black out. In plaats van op de rem, trapte zij op het gaspedaal. Daardoor kreeg de auto zoveel snelheid, dat de bocht niet gehaald werd en zij aan de overkant van de weg tegen de boom botste. Medische hulpverleners achtten het raadzaam om haar rechtstandig met een wervelplank uit de auto te halen om verder letsel te voorkomen.

De brandweerkorpsen van Soest en Amersfoort werden opgeroepen om met gereedschap de auto rondom het slachtoffer weg te knippen. Om dit ongehinderd te kunnen doen, moesten eerst enkele struiken uit de tuin worden verwijderd. Toen dat gebeurd was en dak en portieren van de auto waren verwijderd, kon de vrouw uit de auto worden gehaald en op een brancard worden gelegd. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto was total-loss.

Gedurende de inzet van de hulpverleners was er geen doorgaand verkeer op de Schoutenkampweg tussen de Ossendamweg en de Buntweg mogelijk.