• Eempers
  • Eempers

Auto frontaal tegen boom, drie gewonden

SOEST De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van een zware aanrijding op de De Beaufortlaan in Soestduinen. Daar reed vrijdagavond een personenauto met drie inzittenden frontaal tegen een boom. Twee van de drie inzittenden konden spoedig worden bevrijd, de bestuurder kon pas na ruim een half uur door de brandweer uit het wrak worden gehaald.

Het ongeluk gebeurde om 21.30 uur. De auto reed in de richting van de Soesterbergsestraat. Nabij de Van Lijndenlaan raakte de auto door onbekende oorzaak van de weg, reed in de rechterberm een boom omver en kwam met zo'n hevige klap tegen een tweede boom tot stilstand dat omwonenden veronderstelden dat er iets op het naastgelegen spoor was gebeurd. Zij verleenden de gewonden de eerste hulp.

De ambulancemedewerkers kregen bij het bevrijden van de bestuurder assistentie van de brandweer van Soesterberg die eerste een portier moest verwijderen. Alle drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, de bestuurder naar het UMC in Utrecht. De auto was total-loss en werd door een bergingsbedrijf geborgen.