• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Aangereden scooterrijder moet drie kwartier op ambulance wachten

SOEST Doordat er bijna tegelijkertijd twee meldingen voor ambulance-assistentie waren, heeft het slachtoffer van een aanrijding op de Ossendamweg maandagavond drie kwartier op straat gelegen. Uiteindelijk kreeg hij warmhoudfolie over zich heen. Hij werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vrijwel direct nadat de aanrijding was gemeld, kreeg de ambulancedienst de melding voor een reanimatie binnen. Daar ging de ambulance eerst heen. Een tweede ambulance liet daardoor lang op zich wachten.

Het ongeluk gebeurde op de Ossendamweg. Een automobilist wilde vanaf de Kastanjelaan rechtsaf de Ossendamweg oprijden. Hij had volgens zijn verklaring groen licht. Op het fietspad reed een scooter waarvan de bestuurder in de verkeerde rijrichting zou hebben gereden. Hij werd door de auto aangetikt en kwam in de berm tussen de weg en het fietspad terecht.

Daar heeft het slachtoffer lang op medische hulp moeten wachten, al ontfermden omstanders zich wel direct over hem. De schade aan de auto viel mee, de scooter moest worden afgevoerd. Gedurende de hulpverlening door ambulancepersoneel was één rijbaan afgesloten.