• Jeroen van der Veer

Soesterberger in Assen op de vlucht neergeschoten

SOESTERBERG De vluchtpoging in Assen van een 21-jarige man uit Soesterberg is hem dinsdag bijna fataal geworden. Na een waarschuwingsschot loste een politieman gericht op hem. Hoewel hij ernstige verwondingen opliep, zou het slachtoffer buiten levensgevaar zijn.

 De Soesterberger maakte deel uit van een groep van vier, van wie er ten minste één een vuurwapen zou hebben en daarmee hebben gedreigd. Het is niet bekend of dat de Soesterberger is. Twee mannen van 22 en 23 jaar uit Smilde en Assen konden kort na de melding van het incident worden aangehouden.

AMBULANCE De Soesterberger koos ervoor de benen te nemen. Een waarschuwingsschot weerhield hem niet van zijn poging om uit handen van de politie te blijven. Volgens omstanders werden daarna nog enkele schoten gelost. Pas toen de Soesterberger door een kogel werd geraakt, moest hij zijn vlucht richting een woning staken. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar de politie hem aanhield.

Het incident speelde zich af in de Roldestraat in het centrum van de Drentse hoofdstad. De mannen zouden daar met een wapen gedreigd hebben, maar het motief ervan heeft de politie niet bekendgemaakt. De straat is berucht in Assen. In juni werd in een woning een man neergeschoten die het niet overleefde. In juli raakten twee mannen gewond bij een steekpartij. Eerder was er een mishandeling en was de straat het toneel van woningovervallen en politie-invallen. De politie kan niet zeggen of er een verband bestaat met de eerdere incidenten in de straat.

De Rijksrecherche zal onderzoek doen naar het incident en beoordelen of er terecht is geschoten. Dat is gebruikelijk als de politie van een vuurwapen gebruik maakt.

Bron: Eempers