• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Cabine van vrachtwagen volledig uitgebrand

SOEST De cabine van een vrachtwagen van een boom- en groenverzorgingsbedrijf uit Hilversum is vanmorgen door een brand verwoest. De oorzaak is onbekend. Terwijl de drie boomverzorgers aan het werk waren op de Weegbreestraat, ontdekte één van hen dat de cabine in brand stond.

Hoewel de brand zich snel uitbreidde, slaagden zij erin nog enkele waardevolle gereedschappen onbeschadigd uit de auto te krijgen. Het was door de hitte echter onbegonnen werk om zelf te gaan blussen. De met twee wagens uitgerukte brandweer zette twee stralen en een schuimblusser in om het vuur te doven. Daarvoor moesten de brandweerlieden door de hevige rookontwikkeling gebruikmaken van ademluchtapparatuur.

De brand, die in de flatwijk veel bekijks trok, verwoestte de cabine, maar de brandweer kon voorkomen dat ook de laadbak en de erachter gekoppelde versnipperaar vlam vatten. Deze raakte licht beschadigd. Na een grondige controle met onder meer de warmtebeeldcamera kon de brandweer de auto aan de eigenaar overdragen om hem te laten ophalen door een berger.