• Martijn Karelsen bandenleverancier

    Ronald Kersten

Karelsen Banden laat zich zien

Advertorial

SOEST In 1942 startte Gerrit Karelsen zijn bandenzaak. De Soester hield zich bezig met het coveren van fiets- en vrachtwagenbanden. De bandenzaak groeide met de verkoop en montage van nieuwe banden uit tot een groot bedrijf. Kleinzonen Martijn en Rob de Winter hebben na het overlijden van hun grootvader de onderneming voortgezet. Op zaterdag 30 september staan zij met een open dag stil bij het 75-jarig jubileum van Karelsen Banden.

Martijn de Winter (45) is niet een man die de publiciteit zoekt. ,,Met het bieden van service en kwaliteit krijgen we genoeg mond-tot-mondreclame. Maar nu ons bedrijf 75 kaarsjes mag uitblazen vinden mijn broer Rob en ik dat we wel eens iets van onszelf mogen laten zien."

Karelsen Banden gooit daarom vanaf 12.00 uur de deuren open voor een feestelijke open dag. Klanten en belangstellenden kunnen dan kennis maken met het 75-jarig bedrijf. De broers zien de open dag als en eerbetoon aan hun opa.

FERRARI

,,Opa Karelsen is de vader van onze moeder. Hij heeft het bedrijf opgezet in de oorlog en door hard te werken heeft hij er een mooi bedrijf van gemaakt. Toen hij in 1994 overleed hebben wij de zaak overgenomen. Wij maken er 30 september een mooie dag van. We hebben een echte Formule 1 Ferrari met een ingebouwde Playstation. De bezoekers kunnen poseren voor een originele brandweerwagen. Voor de kinderen en volwassenen die dat leuk vinden is er een playstation. Er komen een springkussen en een poffertjeskraam, er is lekker eten van Catering Centraal en Beemer staat er met ijs. Het wordt een echte doe-dag!"

VERBAASD

Bezoekers kunnen daarnaast kennis maken met de onderneming Karelsen Banden. Martijn de Winter kijkt daar met aanstekelijk enthousiasme naar uit. ,,Wij zijn in 2004 van de Veenzoom naar de Industrieweg verhuisd en in 2010 verhuisden wij naar de Dorresteinweg 62. Wij hebben nu 1850 vierkante meter bedrijfsruimte. In 2010 hebben we nooit een officiële opening gehad. Dus het wordt wel eens tijd dat de Soester bevolking komt kijken naar het reilen en zeilen van ons bedrijf. Wij hebben incidenteel wel eens klanten rondgeleid en die stonden verbaasd van de ruimte en van de werkzaamheden die wij verrichten."

WERKPLAATS

Karelsen Bandenservice is een van de grotere banden-specialisten in de regio. De moderne werkplaats biedt ruimte voor het verrichten van diverse specialistisch werk. Het bedrijf is daarnaast gespecialiseerd in onderhoud, APK en airco.

Martijn: ,,In de afgelopen 75 jaar hebben wij hard gewerkt aan onze veelzijdigheid. Dat ons bedrijf een succes is geworden hebben wij vooral te danken aan onze trouwe en deskundige medewerkers. Wij zijn niet alleen trots op ons bedrijf maar zeker ook op ons personeel. Wij willen onze klanten graag laten zien wat wij bereikt hebben. Wij kijken ernaar uit."

De open dag aan de Dorresteinweg 62 is zaterdag 30 september van 12.00 tot 17.00 uur.