Taart voor brandweerjubilaris

Actueel 09 Jul 2014

Een hels kabaal van loeiende brandweersirenes kondigde dinsdagavond de komst van acht brandweerwagens en enkele door brandweerlieden bereden motoren aan in de Honingbij.

Niet voor het bestrijden van een brand of voor een hulpverlening maar om postcommandant en teamcoördinator preventie van Brandweer Soest, Harrie Tolboom, te
huldigen in verband met zijn 35-jarig brandweerjubileum. Hij was net terug van vakantie in Frankrijk.
Aan de weg werd de jubilaris toegezongen en kreeg hij uit handen van voorzitter Mark Bosma van de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest de traditionele maxitaart aangeboden; voor zijn vrouw Linda waren er bloemen. Na de felicitaties van iedereen werd het feestje in de tuin voortgezet waar de taart werd aangesneden en koffie werd gedronken.
Tolboom kwam in 1979 bij de vrijwillige brandweer. Hij was aangestoken door het virus van zijn collega’s bij de grootleverancier van de brandweer, Radio Schoemaker waar hij toen werkzaam was. Cees van Essen, Louis van de Hoed en Hans van Rensen waren al vrijwilligers en Tolboom meldde zich ook aan bij het korps waarvan Joop Groart toen commandant was. Het personeelsbestand van Schoemaker verminderde op slag drastisch zodra er alarm werd geslagen……
Net als iedereen begon Tolboom onder aan de ladder en bereikte uiteindelijk zijn huidige rang van hoofdbrandmeester.
Hij heeft geen moment spijt gehad van de beslissing die hij in 1979 nam. In de loop van zijn carrière maakte hij de stap van vrijwilliger naar beroeps. Hij heeft het nog steeds uitstekend naar de zin en hoopt nog jaren aan de brandweer verbonden te blijven.

← ‘Ziekte van Lyme is verschrikkelijk’ Renovatie op de tocht →

Leave A Reply

Leave A Reply