Road trip

Actueel 16 Mei 2017

In zijn eentje in een knalgroene kever is hij eergisteren op weg gegaan. Niels Thomas (alias voor Niels Roskott) is op pad voor wat hij zelf noemt ‘Europa’s langste road trip’.
In drie maanden wil hij 41 landen aandoen en 25.000 kilometer afleggen. Onderweg hoopt hij twaalf goede doelen te ondersteunen. Via sociale media deelt hij zijn ervaringen met zijn volgers en zal hij tips geven over goedkoop reizen, cultuur en wat er allemaal op zijn weg komt. Extra uitdaging voor Niels: zo goedkoop mogelijk reizen, eten en overnachten.

‘Dankzij de WIFI aan boord bij Etihad Airways, kwam ik online een interessant artikel tegen van Dr. Randal Olson uit Amerika. Dr. Olson ontwikkelde een road trip route waarmee hij met een minimaal aantal kilometers het meeste aantal steden kon bezoeken binnen Europa. De kaart zag er zéér indrukwekkend uit en ik was gelijk verkocht. Dit is het nieuwe avontuur waar ik naar zocht. Dit was de blauwdruk van de road trip van mijn leven.’
Niels verklaart de oorsprong van het avontuur dat inmiddels zijn derde dag is ingegaan. Hij heeft zich veel doelen gesteld. Om 25.000 kilometer te rijden, zal hij uren en uren achter het stuur zitten, maar tijdens zijn reis wil de 31-jarige Soester aan zo veel mogelijk hardloopwedstrijden meedoen om goede doelen te kunnen ondersteunen.
Ofschoon hij alleen op reis is, heeft de road trip ook het doel om zo veel mogelijk mensen te ontmoeten. Vrienden van vrienden van vrienden misschien. Met wie hij cultuur en culinair kan delen, bij wie hij goedkoop of misschien wel gratis kan overnachten.
Zijn grootste doel is echter het inspireren van zijn lezers. ‘Door het delen van zo veel mogelijk verhalen en avonturen van de reis. De politieke kant wil ik minimaliseren, aangezien mensen wereldwijd daar al dagelijks geconfronteerd worden.
Europa is op het moment meer verdeeld dan ooit en ik hoop dat dit project de lezers inspireert om meer te leren over andere culturen. Verhalen over cultuur, geluk, reizen, eten & drinken, liefde & leed en nog veel meer! Weliswaar beschreven door de gewone burger voor de gewone burger.’
Niels is te volgen via onder andere www.theroadtripguy.nl

← Examentijd Hans Mönnich →

Leave A Reply

Leave A Reply