• SCO28 Bertde Wilde spullenhulp

    Ronald Kersten

Spullenhulp steunt hospice

SOEST Medewerkers van Spullenhulp Soest overhandigen deze week een cheque ter waarden van 2000 euro aan vertegenwoordigers van Hospice De Luwte. In het hospice worden mensen in hun laatste levensfase verzorgd en begeleid. Met de schenking bevestigt de kringloopwinkel een van haar doelstellingen: het ondersteunen van maatschappelijk verantwoorde doelen.

Peter Beijer

Voor Bert de Wilde, woordvoerder van Spullenhulp Soest, is de schenking aan het hospice vanzelfsprekend. ,,De Luwte ondersteunen wij met liefde. Ik heb zelf het goede werk van de hospice ervaren toen mijn vader daar woonde. De Luwte bestaat dankzij het vrijwilligerswerk van mensen die 24 uur per dag met dit goede werk bezig zijn. Een gift aan hen zien wij als een gift voor de inwoners van dit dorp."

BATEN ,,;Wij hebben maatschappelijke doelen gesteld voor ons bedrijf, zoals het stimuleren van het hergebruik van spullen. Hergebruik zorgt voor minder afval en minder consumptie en is dus beter voor het milieu. Daarnaast bieden wij in

ons bedrijf werkgelegenheid en kans op werkervaring. Wij hebben geen winstoogmerk, dus uiteindelijk willen wij onze baten terugbrengen naar de maatschappij door het steunen van goede doelen. Die goede doelen zijn divers. Wij hebben 15 beroepskrachten en meer dan 60 vrijwilligers. Zij komen met goede ideeën voor steun aan organisaties en instanties. Verenigingen en stichtingen die maatschappelijk betrokken zijn dragen wij een warm hart toe."

AIRCO Annemarie Hidding, adjunct-directeur van De Luwte was verrast door de gulle gift van Spullenhulp Soest. ,,Wat een geweldig initiatief. Deze schenking komt onverwacht en precies op tijd. Ons huis biedt woonruimte aan vier gasten. De gasten beschikken over een eigen kamer, waarin ze, als ze dat willen, ook persoonlijke spullen neer kunnen zetten. Verder hebben we een grote woonruimte voor gezamenlijk gebruik. Wij willen airco op alle kamers en op de noodkamer. Dat kunnen wij nu realiseren. Bovendien moet één kamer nodig opgeknapt worden en daar hebben wij nu ook de middelen voor. De helft van de begroting is dankzij Spullenhulp binnen. Wij kunnen voortbestaan dankzij de hulp van vrijwilligers en de steun van donateurs. Nieuwe donateurs, structureel of incidenteel zijn overigens van harte welkom."

De gift van Spullenhulp is geen incidentele actie. De organisatie steunde eerder onder andere de Voedselbank en het Ronald McDonaldhuis. Luiers en speelgoed werden naar Bosnië gestuurd. Oude colbertjasjes gingen naar een basisschool als kostuums voor de musical.

SOCIAAL BETROKKEN De Wilde: ,,Wij beoordelen elke aanvraag met het criterium of de organisatie maatschappelijk en sociaal betrokken is. Sinds 1973 zet Kringloop Spullenhulp zich in voor hergebruik van spullen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zijn wij één van de oudste kringloopbedrijven van Nederland. Wij zijn trots op ons werk."