• Eempers

Filerecord vrachtwagens in Soesterberg

SOESTERBERG Het leek een eindeloze file van 230 vrachtwagens die zaterdag op de Vlasakkers onder het motto 'The largest parade of trucks 2017' een geslaagde poging deed om een nieuw Nederlands record van de langste file te vestigen. Het idee van zo'n recordpoging werd vorig jaar geopperd, maar toen kon het evenement niet doorgaan omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Zaterdag op de Vlasakkers kon dat wel.

Met als één van de belangstellenden burgemeester Rob Metz gingen 's morgens de trucks van start voor een goed doel: de Femke Foundation, genoemd naar Femke van Idsinga uit het Gelderse Malden. Zij lijdt aan een ziekte waardoor ze niets anders kan eten dan sondevoeding. Overigens organiseert de Foundation regelmatig uitjes voor kinderen en jongeren die een zeldzame of onbekende ziekte hebben waar niet veel over bekend is.

Stichtingsvoorzitter Marius van der Valk: 'Die kinderen zitten thuis, er is geen belangenvereniging voor en daarom willen wij aandacht vragen voor deze doelgroep,' Die aandacht kregen ze, niet alleen van familieleden van de chauffeurs die belangeloos meereden, maar ook van veel mensen die de Foundation steunen. Ze kregen waar voor hun geld, want de trucks kwamen een paar keer, soms luiid claxonerend, voorbij omdat ze rondjes reden over de Vlasakkers.