Spellen en lekker eten in Ontmoetingscentrum De Klarinet

12-10-2017, 15:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 24 oktober 2017, 09:30 tot vrijdag 27 oktober 2017, 15:00

Locatie:

klarinet 39, Soest
Ontmoetingscentrum De Klarinet
Soest

Dinsdag 24 oktober: hele dag gezellig klaverjassen in De Klarinet.

Bent u een liefhebber van klaverjassen? Dan kunt u op dinsdag 24 oktober uw hart ophalen. U kunt de hele dag kaarten, van 9.30-16.30 uur. Er worden in het totaal vijf rondes gespeeld van 16 spelletjes.

Kosten bedragen € 6,50 voor deelname en lunch.

U kunt zich inschrijven aan de bar van het Ontmoetingscentrum.

Vriendelijk verzoek om om 9.30 uur aanwezig te zijn.

Spellenmiddag De Klarinet

Op donderdagmiddag bent u van harte welkom op de spellenmiddag van 13.30-16.30 uur. De zaal is dan gezellig gevuld met mensen die allemaal verschillende spellen doen. Van Skip bo, sjoelen, tafeltennissen tot rummikub en andere kaartspelen. Altijd leuk als u met een nieuw idee of spel komt, er is ruimte voor initiatieven.

Zo is er een aantal jaren geleden een mahjong groep gestart. Zij zoeken op dit moment versterking. Voor wie het niet kent, een korte toelichting:

Mahjong is een oud Chinees spel dat ook tegenwoordig nog veel gespeeld wordt in China. Veel Nederlanders hebben het in hun jeugd gespeeld en net als zwemmen of fietsen verleer je het nooit helemaal. Je speelt het meestal met zijn vieren. Iedereen speelt voor zichzelf dus een vaste partner is niet nodig. Na het bouwen van de muur (zie foto) krijgt iedere deelnemer 13 stenen. Daarna nemen de spelers beurtelings een steen van de muur en leggen een steen terug in het midden van de tafel. Het doel van het spel is om als eerste een winnende combinatie van 14 stenen te verzamelen. Dan is de ronde afgelopen en worden de punten genoteerd. Vervolgens worden de stenen geschud en een nieuwe muur gebouwd.

Het toeval speelt een grote rol maar een slimme strategie is ook belangrijk om tot een goede puntenscore te komen. Mahjong met stenen is niet hetzelfde als wat je op internet onder die naam vindt. Wij zijn een groep van zeven enthousiaste spelers en er is ruimte voor meer deelnemers.

Wil je kennis maken met het spel of je kennis ophalen? Kom dan op donderdag naar 'De Klarinet'. Als je het spel wilt leren, ben je ook van harte welkom. Het is goed voor je grijze cellen.

Vrijdag 27 oktober: Pannenkoeken inloop De Klarinet

Komt U ook gezellig eten? U bent welkom tussen 12.30 en 14.30 uur. U heeft dan de keuze uit de volgende pannenkoeken: naturel voor € 1,50 of met spek, kaas, of appel en rozijnen voor € 1,70 per stuk. Als u wilt, is er nog een ijsje na.

U hoeft zich niet van tevoren op te geven.